Dubbelslag voor Sven op de Wereldbekerwedstrijd te Zolder

Na winst ook leider in de Wereldbeker

Sven heeft de wereldbekerveldrit in Heusden-Zolder gewonnen. Hij haalde het na een spannende slotronde van Niels Albert. Hij is meteen ook de nieuwe leider in de stand om de wereldbeker.

Regen in Heusden-Zolder bij de start, maar toch was bijna iedereen goed weg. Alleen Kevin Pauwels volgde al snel in 25ste positie en moest op het snelle parcours vol aan de bak om plaatsen te winnen. Klaas Vantornout probeerde er dan ook vooraan het blok op te leggen zodat zijn kopman terug zou kunnen komen.

Maar dat vonden de andere leden van de kopgroep geen goed plan. Lars Van Der Haar en Zdenek Stybar onder andere zorgden ervoor dat het tempo niet te ver naar beneden ging. Op het asfalt op het einde van de eerste ronde joeg de Tsjech de snelheid nog met een ruk de hoogte in. Ook op de Sacramentshelling testte Stybar de benen waardoor er in het lint achter hem stilaan scheuren begonnen te komen.

Niels Albert en Tom Meeusen waren de volgenden die ten aanval trokken. Sven sloot even later aan. Na het einde van de tweede ronde had het trio een kleine voorsprong op Stybar, Van Der Haar en Simunek. Albert trok vol door, Meeusen moest lossen en Sven moest vol aan de bak om terug naar het achterwiel van de wereldkampioen te gaan. De twee leken bij het einde van de derde ronde even te aarzelen of ze wel door zouden gaan. Albert kreeg de kop opgedrongen, Sven ging mee in zijn slipstream.

Ondertussen was Pauwels, de nieuwe nummer één in de UCI-ranking, al teruggekeerd tot het groepje eerste achtervolgers met zeven renners. Met nog vijf ronden te gaan hadden ze vijftien seconden achterstand. Een ronde verder was dat een handvol seconden meer en, belangrijker, Pauwels was toen van de kop moeten gaan nadat hij lang de achtervolging geleid had.

Sven en Albert verstonden elkaar vooraan zodat de twee voor de zege konden gaan rijden. Er kwam een klein gat toen Sven bij een fietswissel van Albert even wat voorsprong kon nemen. Maar even later was het gat weer dicht. Achter de twee ging Pauwels nog eens tegen de vlakte waardoor de Tsjechische tandem Simunek-Stybar de achtervolging leidde.

Sven en Albert gingen zij aan zij en met een kleine halve minuut voorsprong de slotronde in. Daar plaatste Sven nog een ultieme aanval en ging dan bergaf vol door om zijn kleine voorsprong vast te houden. Dat lukte en hij pakte zijn dertiende zege van het seizoen. Albert werd tweede en was meteen zijn leiding in de wereldbeker kwijt aan Sven die evenveel punten heeft maar meer zeges.

Meer nieuws op svennys.com
Facebook Twitter Pinterest Email
Categories